Kurkuma - őrölt (Lakhsmy)

Kurkuma - őrölt (Lakhsmy)
3-5 napon belül beszerezzük
Értékelés:

Cikkszám: 01-05-001

A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tarozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes.

Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert. A sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában. Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható. Ha főtt rizst készítünk egy kis kurkuma hozzáadásával szemet gyönyörködtető, aranysárga köretet tehetünk az asztalunkra.

Fő hatóanyaga a kurkumin (ez adja a sárga színét is). Ez egy erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.

Kurkumáról szóló cikkek:

Kurkuma, avagy mit tud a "szent por"
A kurkumin sokrétű hatásai

Ár: 235 Ft Egységár: 6 Ft /g
EAN 5999550160454
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!